Καλλιτεχνική Κατασκήνωση Art Camp 2016

art camp

 Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης για δεύτερη χρονιά οργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ Κιβωτός ΑΜΕΑ  την εβδομαδιαία εκπαιδευτική Καλλιτεχνική Κατασκήνωση (Art Camp) 2016 από 18 έως 24 Ιουλίου.

Το Art Camp είναι ένα 7ήμερο πρόγραμμα ειδικών εκπαιδευτικών βιωματικών εργαστηρίων, που διεξάγεται στο χώρο της «Κιβωτού» στον Άργιλο Κοζάνης, με στόχο την ανάπτυξη μεθοδολογίας για την ένταξη ανθρώπων από ευπαθείς ομάδες στην κοινωνία, καθώς και την ανάδειξη των καλλιτεχνικών ικανοτήτων ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία.
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την άρση των κοινωνικών, οικονομικών ή πολιτιστικών φραγμών μέσα από την τέχνη, δηλαδή μέσα από τη συνάντηση των ανθρώπων μέσα σε μια καλλιτεχνική διαδικασία. Η γλώσσα του σώματος, της φωνής, της μουσικής και του χώρου γίνονται φορείς επικοινωνίας, συνομιλίας, ανταλλαγής.
Το 2015 το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη μεικτή ανεξάρτητη καλλιτεχνική ομάδα «Εν δυνάμει» που αποτελείται από μέλη με και χωρίς αναπηρία. Υπεύθυνοι του εργαστηρίου ήταν οι διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες Αλεξάνδρα Καζάζου και Κάρολ Γιάρεκ. Οι συμμετέχοντες απέκτησαν εμπειρία σε ασκήσεις συνεργασίας και ομαδικότητας, σε στοιχεία μουσικού συντονισμού, στην ανάπτυξη της σωματικής επίγνωσης μέσα από κινητικά σχήματα που βασίζονται στην τεχνική Alexander, στον σύγχρονο χορό, στην Ashtanga yoga και σε πρακτικές του σωματικού θεάτρου. Μέσα από την αλληλεπίδραση μεταξύ της σωματικής και φωνητικής φαντασίας αλλά και τη σύνδεση δράσεων με μουσικές και εικαστικές φόρμες και με λόγο δημιουργήθηκαν θεατρικά δρώμενα. Δείτε το βίντεο από τις στιγμές του ART CAMP 2015: https://www.youtube.com/watch?v=BcRvI1xJkUU
Αυτή τη χρονιά μια νέα συνεργασία μας τιμά: Οι σπουδαστές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας θα συμμετέχουν στο Art Camp με εικαστικά εργαστήρια που οργανώνονται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Κοζάνης με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Το ημερήσιο πρόγραμμα του Art Camp 2016 θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Your rating: None Average: 5 (3 votes)